Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gotowanie w mikrofalowce
Date: Sun, 30 Dec 2001 13:23:09 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 27
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <a0n0um$f30$1@news.onet.pl>
References: <a0ml8f$88j$1@news.tpi.pl> <a0mp5m$9d4$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1009714966 15456 213.25.123.146 (30 Dec 2001 12:22:46 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Dec 2001 12:22:46 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89496
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a0mp5m$9d4$1@news.tpi.pl...
>
>
> Ryż:
> Ryż płuczesz, wsypujesz do żarodpornego naczynia z pokrywką (albo
> przystosowanego do mikrofali), wlewasz 2 i pół raza więcej wody niż ryżu,
> solisz i wstawiasz na około 20 minut do mikrofali. Wyciągasz, sprawdzasz
czy
> sypki i pałaszujesz.
> Można wlać rosołek z kostki zamiast wody, bardzo dobre.
> Ale pewnie Ci Joasia Duszczyńska podpowie więcej, bo ona właśnie odkrywa
> sekrety kuchenki mikrofalowej.
Poczułam się wywołana do odpowiedzi...
I doświadczenie mi mówi, ze najlepszy ryż jest jak się go zagotuje z wodą w
takiej proporcji j.w. i wstawi do piekarnika w 100-120 stopni na 20 minut...
Z mikrofali robiłam, ale efekt średni... - niby jadalne i sypkie, ale to nie
to... Przepis jak gotować wzięłam z instrukcji obsługi... Panasonic dodaje
książkę kucharską i to co tam jest w zasadzie działa...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|