Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grill - moja szkola Re: Grill - moja szkola

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grill - moja szkola

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!newsgate.pl
From: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grill - moja szkola
Date: 28 Jun 2003 23:32:22 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 62
Message-ID: <03af01c33dbc$c472a6e0$57871ed9@home68z1dftw81>
References: <3...@z...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1056835942 2963 192.168.240.245 (28 Jun 2003 21:32:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Jun 2003 21:32:22 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-Received: from home68z1dftw81 (dial-1357.wroclaw.dialog.net.pl [217.30.135.87]) by
gustaw.toya.net.pl (8.11.6/8.11.6) with SMTP id h5SLVtk06047 for
<p...@n...pl>; Sat, 28 Jun 2003 23:31:55 +0200
X-Received: from home68z1dftw81 (dial-1357.wroclaw.dialog.net.pl [217.30.135.87]) by
gustaw.toya.net.pl (8.11.6/8.11.6) with SMTP id h5SLVtk06047 for
<p...@n...pl>; Sat, 28 Jun 2003 23:31:55 +0200
X-Received: from home68z1dftw81 (dial-1357.wroclaw.dialog.net.pl [217.30.135.87]) by
gustaw.toya.net.pl (8.11.6/8.11.6) with SMTP id h5SLVtk06047 for
<p...@n...pl>; Sat, 28 Jun 2003 23:31:55 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161408
Ukryj nagłówki

From: "Zbyszek" <m...@z...com>

> Szanowni listowicze...
>
> czytam od dluzszego czasu rozmaite ciekawe propozycje na to, jak na
> grillu przyrzadzic kure, karkowke, ryby, jarzyny... Bardzo ciekawe,
> obiecujace, nawet na odleglosc pachnace przepisy...
>
> Troszke mnie jednak niepokoi nadmiar dodatkow, ostrych przypraw,
> musztard, kwasow, jakimi traktowane sa te wspaniale "dary Boze" zanim
> trafia na kratke grilla i zaraz po zdjeciu z ognia...
>
> Czy to wszystko aby konieczne?...
>
> Moja szkola jest taka, zeby sprobowac po raz pierwszy jakis nowy
> produkt, n.p. biala kielbase z nowego sklepu, jakas nieznana rybe,
> kawalek jagnieciny, itd -- kazdy ten nowy produkt, mozliwie
> najswiezszy sprobowac raz bez dodatkow, bez przypraw, tylko z sola i
> pieprzem, minimalnie. Chce bowiem wpierw skosztowac, jaki jest
> zasadniczy, oryginalny smak tej nowosci. Zastanawiam sie, jak jej
> smak zmienia sie na grillu - pozytywnie lub negatywnie.
>
> Jesli ten najglebszy smak danego kawalka miesa, ryby, kielbasy,
> jarzyny itd wydaje mi sie atrakcyjny -- nastepnym krokiem bedzie
> analiza, w jaki sposob mozemy go dopelnic albo uwypuklic. I wtedy
> zdecydujemy, czy n.p. grillowanego lososia - juz na talerzu - warto
> polac koperkowym sosem, a piers kurza przed grillowaniem nadziac
> czyms wilgotnym i kwaskowatym.
>
[...]
>
> Grill to przygoda kulinarna, ba, sztuka -- grillowanie jest czyms
> odkrywczym - jesli podzielacie ten poglad, dajcie znac, napiszcie o
> swoich odkryciach, wynalazkach, patentach.
> Zbyszek

Wybaczcie, ale az szkoda bylo ciac.. totez ciachnelam zaledwie 1 malutki akapit.
Zbyszku, miod na moj umysl lejesz... :-))))
Popieram Twoje argumenty w calej rozciaglosci.
Sprzedawanie porcji miecha solidnie obsypanych przyprawami, tak, aby wlasnie
zagluszyly byle jakie miesiwo - a byle jakie to to,
ktore jest hodowane na fermach...
przygotowuje sie mlode pokolenie do jedzenia byle czego...
Ja jestem na przyklad ciekawa, czy przecietny mlody czlowiek odrozni mieso z hodowli
wielkoprzemyslowej Animexu [wspolpraca scisla z
amerykanskimi metodami tuczu - truja srodowisko, nas i co sie tylko da] od miesiwa od
normalnej swinki...

Musimy sie bronic...
I nie moze byc tak, ze np. w POlsce beda zaledwie 2-3 wielkie ubojnie....do ktorych
bedzie sie dowozic na rzez zwierzaki...
to niedopuszczalne!
Ciesze sie, Zbyszku, ze jeszcze jeden zdrowomyslacy czlowiek dolaczyl do Kuchni :-)
Pozdrowka serdeczne :-)
Barbara



---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.493 / Virus Database: 292 - Release Date: 2003.06.25

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?