Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzyby do suszenia
Date: Fri, 13 Oct 2017 15:24:52 +0200
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 46
Message-ID: <orqer0$7au$1@usenet.news.interia.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59e09f05$0$639$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: public-gprs361049.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1507901088 7518 37.47.41.154 (13 Oct 2017 13:24:48
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Oct 2017 13:24:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378976
Ukryj nagłówki
>1. Zapach grzybowy (najbardziej typowy pachnie "grzybem" >przyjemny.
>2. Zapach czosnku.
>3. Zapach chemiczny (troszkę szeroko pojęty...)
>4. Zapach anyżowy. (jest kilka gatunków)
>5. Zapach śledziowy (mleczaj smaczny)
>6. Zapach mąki (np majówki)
>7. Zapach rzodkiewki (mycena pura)
>8. Zapach mydła (gąska mydlana)
>9. Zapach migdałów
>10. Zapach padliny
>11. Zapach szczypiorku
>12. Zapach siarki.
>13. Zapach amoniaku
>14. Zapach ziemisty
>15. Zapach kokosu
>16. Zapach owocowy
>17. Zapach piwniczny
>18. Zapach ziemniaków
>19. Zapach świeżych ogórków
>20. Brak zapachu
>21. Zapach korzenny
>22. Zapach orzechowy
>23. Zapach przypominający mysi mocz
>24. Zapach psującej się kapusty
>25. Zapach nieokreślony
>26. Zapach karbolu
>27. Zapach fenolu
>28. Zapach atramentu
>29. Zapach acetonu
>30. Zapach sera ( gołąbek chmurny )
>31. Zapach terpentyny
>32. Zapach apteczny- ( muchomor jeżowaty )
>33. Zapach maggi ( mleczaj kamforowy )
>34. Zapach gazu świetlnego
>35. Zapach rydzowy
To nie mam sensu.
Myślę, że zapahuw, jest mniej więcej tyle co smakuw.
A smakuw jest niezwykle dużo.
Praktycznie każdy owoc ma inny smak, i podobnie zapah.
Nie odrużnił byś jako ciu-ciu-babka dowolnego owocu na zapah?
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|