Data: 2006-09-20 07:03:39
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: t...@w...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej
pewna metoda bez zepsucia:
obgotuj około 10-15 minut. Dobrze odcedz, najlepiej pozostawić na
sitku lub cedzaku na noc. Nastęnie pokrój na kwałki lub paseczki i
wrzuć na mocno rogrzany tłuszcz, posól, popieprz i smaż aż cała
woda dobrze odparuje i zostanie sam olej którego troszkę sporo
powinno być (powinno to trwać około 10-20 minut). Nie dodawaj cebuli
bo szybko fermentuje w słoikach bez octu. Napełnij słoiki, ale
pozostaw około 1,5 cm przestrzeni z góry, zakręć i pasteryzuj
około 20 minut. Wspaniała baza do zupy, sosy czy nadzienia.
Smacznego. Pozdrawiam
Tomciu (kucharz)
|