Data: 2006-09-14 20:59:43
Temat: Re: Gulasz z grzybów
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** czeremcha wrote:
> Zrumienić ok. 10 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę. Dodać 4
> posiekane cebule i pokrojoną w kostkę jedną zieloną paprykę. Smażyć 2
> minuty. Dodać 1 kg świeżych grzybów leśnych pokrojonych na duże
> kawałki oraz rozdrobnione pomidory z puszki. Dusić 2 minuty.
> Przyprawić 3 łyżeczkami słodkej papryki, solą, pieprzem, łyżeczką
> tymianku. Wmieszać duży kubek śmietany. Zagęścić sosem pieczeniowym
> instant.
> Dobre.
Mhrr... ale:
- jakich grzybów?
- 5 min. czy to aby nie za krótko? będą chrupiące (te grzyby) ale chyba
nie puszczą odpowiedniego aromatu jeszcze...
- grzyby należałoby oczywiście sparzyć przed.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|