Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.torun.pdi.net!n
ot-for-mail
From: Ewa&MKacprzyk <j...@n...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Homar - POMOCY !!!
Date: Fri, 14 Jul 2000 21:25:43 -0600
Organization: Publiczny Dostep do Internetu ( Public Internet Access )
Lines: 30
Message-ID: <3...@n...com>
References: <8ko15m$7c1$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pm3-0-edm-77.nucleus.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: rymunda.torun.pdi.net 963631536 19377 207.34.68.77 (15 Jul 2000 03:25:36
GMT)
X-Complaints-To: n...@n...torun.pdi.net
NNTP-Posting-Date: 15 Jul 2000 03:25:36 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:31131
Ukryj nagłówki
Pisklak wrote:Witam serdecznie;
> Zwracam sie z prosba o podanie mi jakiegos sposobu na przygotowanie dania z
> tytulowego homara. Musze w dniu jutrzejszym cos takiego zrobic i zupelnie
> nie wiem jak sie do tego zabrac.
> Planuje zakupic 3 sztuki zywe
Staraj sie wybrac sztuki o wadze do max 1 kg, maja najsmaczniejsze mieso.
> (ale nie jestem pewien czy nie kupic mrozonych??)
Zartujesz chyba
> W czym je ugotowac - czy w samej wodzie czy czyms trzeba przyprawic.
Dodac soli do wody. Zywe wrzucic do wrzatku.Gotowac 12 min pierwsze 1/2kg wagi i
dodac 4 min na kazde nastepne 1/2kg.
> Co potem ???
Kruszyc skorupy, wydlubywac miesko, maczac go w roztopionym masle i jesc. Mozna
do masla przed roztopieniam dodac odrobine poszatkowanego swierzego koperku, ale
to kwestia indywidualnego smaku.
> Czy poddac je po gotowaniu dodatkowej obrobce czy mozna rowniez
> podawac je prosto z wody tylko ugotowane ?
Cala zabawa i przyjemnosc jest w ubabraniu sie po lokcie i uszy.
Smacznego
|