Data: 2000-09-07 13:53:07
Temat: Re: Hummus
Od: Grzegorz GRYC <g...@v...filg.uj.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej
Dorota wrote:
>
> oki doki, serdecznie dziekuje jeszcze raz i po opuszczeniu murow pracy
> wyruszam na poszukiwanie cieciorki.
> :-))
> na mysl o konsumpcji slinka cieknie...
> :-)
To jeszcze coś bardzo podobnego można zrobić z bakłażanów.
Wkładasz bakłażana do baaardzo gorącego piekarnika na pół godziny.
Trzeba nakłuć w paru miejscach, bo inaczej wybuchnie :)
Serio.
Potem wydłubujesz miąższ, zresztą skórka powinna sama odejść.
Przepis dokładnie taki sam, jak na hommos, nawet (dys)proporcje takie
same :)
Po prostu zastępujesz ciecierzycę bakłażanem i już :)
Zdrówkot
GG
|