Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Humus
Date: Sun, 28 May 2017 03:21:37 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 41
Message-ID: <ogd979$nma$1@news.icm.edu.pl>
References: <oga3gf$b8n$1@sunflower.man.poznan.pl> <oga7ju$enk$1@news.icm.edu.pl>
<5928be7f$0$15194$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1495935017 24266 89.65.72.80 (28 May 2017 01:30:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 28 May 2017 01:30:17 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.8.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <5928be7f$0$15194$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377014
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-05-27 o 01:47, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>>> Będę wdzięczny.
>>
>> Przepis na Hummus
>>
>> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
>> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
>> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
>> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
>> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
>> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
>> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
>> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
>> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
>> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
>> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
>> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>>
>>
>
> To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
> zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama robiła
> i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
> ona ani jej rodzina.
> CZYLI WSZYSTKO JASNE.
>
> PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
> jedzenie.
> Ja na to mówię PAPATUCHA.
> Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
Ja tego świstwa nie jadam.
--
animka
|