Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Humus
Date: Sun, 28 May 2017 03:49:07 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 45
Message-ID: <ogeadv$t3n$1@news.icm.edu.pl>
References: <oga3gf$b8n$1@sunflower.man.poznan.pl> <oga7ju$enk$1@news.icm.edu.pl>
<5928be7f$0$15194$65785112@news.neostrada.pl>
<ogd979$nma$1@news.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1495969023 29815 89.65.72.80 (28 May 2017 10:57:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 28 May 2017 10:57:03 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.8.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <ogd979$nma$1@news.icm.edu.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377017
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-05-28 o 03:21, Animka pisze:
> W dniu 2017-05-27 o 01:47, Ikselka pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>>>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>>>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>>>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>>>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>>>> Będę wdzięczny.
>>>
>>> Przepis na Hummus
>>>
>>> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
>>> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
>>> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
>>> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
>>> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
>>> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
>>> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
>>> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
>>> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
>>> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
>>> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
>>> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>>>
>>>
>>
>> To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
>> zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama
>> robiła
>> i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
>> ona ani jej rodzina.
>> CZYLI WSZYSTKO JASNE.
>>
>> PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
>> jedzenie.
>> Ja na to mówię PAPATUCHA.
>> Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
>
> Ja tego świństwa nie jadam.
>
--
animka
|