Data: 2014-07-20 15:48:07
Temat: Re: I na moje wyszło!
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 20 Jul 2014 08:29:39 +0200, Trybun napisał(a):
> Spróbuj kiedy solidnie ugotować, a wreszcie poczyjesz prawdziwy smak
> makaronu, i bez klejenia się do zębów. Przepis jest prosty - gotować na
> bardzo małym ogniu do całkowitej miękkości. Później odlać z wierzchu
> wodę i pod kran z zimna wodą, znowu odlać i znowu pod zimna wodę
> następnie na cedzak/durszlak i jeszcze raz przelać zimną wodą. Makaron
> jest ugotowany, ale sprężysty i nie klei się do zębów. Można używać do
> rosołu i innych zup, zapiekanek itd, daję gwarancję że nie zrobi się
> żadna papka.
100/100!
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|