Data: 2014-07-31 21:18:27
Temat: Re: I na moje wyszło!
Od: Trybun <I...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-07-20 08:55, Qrczak pisze:
>
>> Spróbuj kiedy solidnie ugotować, a wreszcie poczyjesz prawdziwy smak
>> makaronu, i bez klejenia się do zębów. Przepis jest prosty - gotować na
>> bardzo małym ogniu do całkowitej miękkości. Później odlać z wierzchu
>> wodę i pod kran z zimna wodą, znowu odlać i znowu pod zimna wodę
>> następnie na cedzak/durszlak i jeszcze raz przelać zimną wodą. Makaron
>> jest ugotowany, ale sprężysty i nie klei się do zębów. Można używać do
>> rosołu i innych zup, zapiekanek itd, daję gwarancję że nie zrobi się
>> żadna papka.
>
> IMO nie chodzi o papkę, ale o to, że zahartowany makaron nie ciągnie
> sosu.
>
> Q
E, myślę że właśnie na kolanie dorabiasz teorię..
|