Data: 2006-02-16 06:12:41
Temat: Re: Ile czasu gotować jajko na miękko?
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:dt06dm.3vg.1@poczta.onet.pl...
> "Misiek" <p...@g...pl> wrote in message news:dsuutp$3cr$1@polsl.pl...
> > Ja gotuje 5 minut ale wczsniej wyjete z odowki i oczywiscie wrzucone na
> > gotujaca sie (wrzaca zeby nie bylo watpliwosci) wode... lekko osolona z
> > 1-dna lyzeczka octu
>
> A po co ten ocet ?
>
Ocet po to samo w sumie co sol
Ma "rozmiekczac" skorupke i zapobiegac pekaniu skoropki, a jesli juz peknie
to spowoduje szybsze sciecie (z tego co wiem) bialka
W sumie znam osoby ktore uzywaja albo octu albo soli. Ja jednak uzywam obu
na raz
|