Data: 2007-01-16 08:03:42
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1168904390.539692.266160@a75g2000cwd.googlegrou
ps.com...
> > Wystarczy tak posiekać, aby nie można było wyławiać.
> Nie znasz jej, tu nie chodzi o wyławianie tylko o smak, kolor i to co
> pływa, tak samo jest z porem nie ma być i koniec. Ale dzięki temu
> kiedyś tylko ona 'uszła z życiem' po obiedzie w pewnym barze w
> Gorzowie Wilelkopolskim gdzie wszyscy mieliśmy zielenine na talerzach,
> a ona nie. Ledwo dojechalismy do domu, a był kawałek - jakis tam
> początek salmonelli czy cóś.
Salmonella z warzyw?? hehehe
A tak serio.. to przeciez bez pora... niektore potrawy traca sens :-)
np:
1. salatka z pora + kukurydza konserwowa + majonez (mozna dodac smietany czy
sosu jogurtowego jesli ktos lubi) + przyprawy
2. pory zapiekane pod beszamelem
3. nie wyobrazam sobie rosolu bez dodania pora i pietruszki (do gotowania)
4. tak samo jarzynowa bez pietruchy... coz to za jarzynowa?
5. mizeria... posypana wlasnie koperkiem.. pycha
|