Data: 2011-04-01 19:46:44
Temat: Re: JabĹ?ka
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-04-01 21:11, medea pisze:
> W dniu 2011-04-01 21:07, Veronika pisze:
>>
>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:in539q$2bj$1@news.onet.pl...
>>> W dniu 2011-04-01 18:33, Veronika pisze:
>>
>>> No a te dodatkowo mają białawy nalot, może to jest to wapno, o którym
>>> pisałaś?
>>
>>
>> Raczej nie.
>> Wapno, ktore wstawia sie do chlodni nie ma kontaktu z owocami.
>
> To musiały być posypane jakimś środkiem chroniącym przed psuciem się.
>
> Ewa
Na pewno nalot byl bialy, a nie bialo-szary?
Bo jesli bialo-szary + gorzki smak, to byl to grzyb typowy dla tych
owocow i jest on dosc niebezpieczny dla ludzi.
Dlatego zalecalbym dokladne mycie owocow i rak, najlepiej plynem do
naczyn, szorstka strona gabki i plukanie zimna woda.
Rece natomiast umyc zaraz po kontakcie.
Srodki konserwujace sa zwykle bezbarwne, wiec malo prawdopodobne, zebys
tworzyly widoczny nalot.
|