Data: 2006-10-30 09:13:53
Temat: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 29 Oct 2006 19:54:45 +0100, Mariusz wrote:
> Dziękuję za pomoc.
>
> Ja właśnie podobnie robię kotlety ze schabu, ale nie byłem pewien, czy z
> jagnięciny też tak będzie dobrze.
No baaa... najlepsze chyba mięsko na kotlety (może ex aequo z dobrymi
stekami).
> A o ocet pytałem, bo zawsze trochę kropię steki z wołowiny, które, w sumie,
> podobnie robię.
Nie wiem czy zwykłym, ale polecam balsamiczny ocet. Zresztą warto np.
zdeglasować nim patelnię po smażeniu steków czy kotletów - lekko odparuje i
pyszny sosik gotowy.
mucher
|