Data: 2007-06-15 11:37:37
Temat: Re: Jak gotujecie szparagi?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:f4tsuk$kb$1@inews.gazeta.pl...
> Marek <b...@a...w.pl> napisał(a):
>
> > zdrewniałą część się odłamuje, najwyrazniej w bialych tez.
> > oblamuje sie tyle z konca ile sie samo ulamie po zgieciu, twarda
lykowata
> > czesc wyrzucasz.
>
> Ja obcinam nożem w miejscu, w którym nóż wchodzi bez specjalnego oporu.
Dziś
> kupiłam szparagi wyjątkowo długie /jakieś 25 cm/, a obciąć trzeba było
może
> ze dwa cm...
>
> Ania
Dlatego przydatny jest garnek do szparagów. Bo one nie były wyjątkowo długie
tylko normalne.
|