Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak obsypać boki tortu?
Date: Sat, 8 Sep 2007 21:31:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <fbutk6$8g8$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <fbuh18$em7$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
<fbumd5$sjr$1@news.onet.pl> <fbuo37$loq$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abct29.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1189280199 8712 83.6.235.29 (8 Sep 2007 19:36:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 Sep 2007 19:36:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000773-2, 2007-09-07), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301511
Ukryj nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fbuo37$loq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Alek pisze:
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
> >> Dosc trudno to opisac. Tort stoi na talerzu lub podstawce o tej samej
> >> srednicy, co tort, talerz stoi na powierzchni wylozonej pergaminem.
> >> Talerz z tortem jest ustawiony na wieczku do sloika, zeby latwo nim
> >> krecic. Boki tortu sa umazane kremem. W miseczce masz sporo okruchow.
> >> Nabierasz pelna dlon okruchow i przykladasz ja do boku tortu, prawie
> >> nie dotykajac, a druga reka krecisz talerz umieszczony na wieczku.
> >> Wiekszosc okruchow spadnie na pergamin, czesc sie przyklei. Robisz to
> >> kilka razy, przesypujac okruchy z pergaminu do miseczki, az masz caly
> >> tort naokolo rowno osypany. Mozesz w ten sposob kontrolowac, jak wysoko
> >> boki chcesz miec osypane. Potem oczysc pedzelkiem brzeg talerza na
> >> ktorym stoi tort, z kremu wycisnij wzorek naokolo w miejscu, gdzie
> >> okruchy sie koncza. I juz.
> >
> > Dzięki za opis. Jednak wygląda mi to na czynność dość skomplikowaną
> > manualnie. Będę musiał poćwiczyć.
> > A jak w przypadku posypki która nie jest taka lekka i puszysta jak
> > okruchy, np. krokant? Jak będę przechylał dłoń żeby to przytulić do
> > tortu to mi się to wysypie z ręki nim dotrze do kremu?
> >
> >
> Przecież mówilam, że rzutem poziomym - żadne tam dotykanie.
Kiedy kobiety lubią dotykanie...
|