Data: 2007-09-08 19:31:28
Temat: Re: Jak obsypać boki tortu?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fbuo37$loq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Alek pisze:
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
> >> Dosc trudno to opisac. Tort stoi na talerzu lub podstawce o tej samej
> >> srednicy, co tort, talerz stoi na powierzchni wylozonej pergaminem.
> >> Talerz z tortem jest ustawiony na wieczku do sloika, zeby latwo nim
> >> krecic. Boki tortu sa umazane kremem. W miseczce masz sporo okruchow.
> >> Nabierasz pelna dlon okruchow i przykladasz ja do boku tortu, prawie
> >> nie dotykajac, a druga reka krecisz talerz umieszczony na wieczku.
> >> Wiekszosc okruchow spadnie na pergamin, czesc sie przyklei. Robisz to
> >> kilka razy, przesypujac okruchy z pergaminu do miseczki, az masz caly
> >> tort naokolo rowno osypany. Mozesz w ten sposob kontrolowac, jak wysoko
> >> boki chcesz miec osypane. Potem oczysc pedzelkiem brzeg talerza na
> >> ktorym stoi tort, z kremu wycisnij wzorek naokolo w miejscu, gdzie
> >> okruchy sie koncza. I juz.
> >
> > Dzięki za opis. Jednak wygląda mi to na czynność dość skomplikowaną
> > manualnie. Będę musiał poćwiczyć.
> > A jak w przypadku posypki która nie jest taka lekka i puszysta jak
> > okruchy, np. krokant? Jak będę przechylał dłoń żeby to przytulić do
> > tortu to mi się to wysypie z ręki nim dotrze do kremu?
> >
> >
> Przecież mówilam, że rzutem poziomym - żadne tam dotykanie.
Kiedy kobiety lubią dotykanie...
|