Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar Re: Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "JerzyN" <007_usuń_to@megapolis.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak oddzielic mieso od kosci? Szybkowar
Date: Fri, 10 Jun 2005 13:14:09 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <d8bsvp$j7$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d8bs17$1gfr$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: dpl77.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1118402361 615 83.24.145.77 (10 Jun 2005 11:19:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Jun 2005 11:19:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241264
Ukryj nagłówki

Użytkownik "musta" <m...@p...onet.pl>
[...]
> Nabylem mieso indycze z koscia - tj szyje i skrzydła - z przyczyn
> ekonomicznych.

Ja też lubie podroby :) a wywar z takiego gotowania używam do różnych
zup tyle, że gotujesz z warzywami ale ograniczasz sól i ostre przyprawy.

> Mam taki plan - wladuje to do szybkowara i ugotuje przez np godzine.
> Po tym czasie, mam nadzieje, mieso odejdzie od kosci i bede je mogl
> wyjac (tz kosci).

Nie polecam bo to jednak się szumuje i w normalnym garze pod przykryciem
gotujesz jak rosół po półtorej godzinie lub 2 masz wszystko miekkie i
mięso samo odchodzi od kości.

> Czy ten plan ma sens? Czy godzina wystarczy czy moze powinienem
> trzymac je tam dłuzej?
> Czy kosci z szyi (kregosłup) po takim gotowaniu sa nadal powiazane czy
> tez rozpadna sie na pojedyncze kregi?

To zależy jak duże te szyje, im wieksze tym dłużej się gotują.
U mnie tak gotuję dla psa i ...
;-)
pozdr. Jerzy

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.06 Tatiana
10.06 Tatiana
10.06 musta
12.06 slonk0
13.06 musta
13.06 Jagna
14.06 musta
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?