Data: 2011-06-20 21:05:46
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 20 Jun 2011 22:15:47 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2011-06-20 17:11, Ikselka pisze:
>>
>> Bardzo dobrze (bardzo!) się przechowuje oczyszczone z liści rzodkiewki i
>> wszelkie "zielone" (łącznie z sałatą - nawet lepsza wtedy) wypłukane,
>> odsączone lub wytrząśnięte z wody i włożone do niedbale (tzn prawie wcale
>> nie zamkniętej) foliowej torebki.
>
> Też zwykle tak robię. Podobnie zresztą zwykle przechowuję zieloną
> pietruszkę i koperek i dosyć długo trzymają świeżość.
> Pomyślałam jednak, że pokrojony i zamrożony lub zasolony utrzyma się
> jeszcze dłużej, poza tym będzie wygodniejszy w użyciu.
Jeśli masz miejsce w zamrażarce, to warto - na pewno wygodniejszy.
Wyciągasz porcyjkę i gotowe :-)
Ja mrożę jednorazowe porcje w małych woreczkach foliowych.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|