Data: 2011-06-20 20:15:47
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-06-20 17:11, Ikselka pisze:
>
> Bardzo dobrze (bardzo!) się przechowuje oczyszczone z liści rzodkiewki i
> wszelkie "zielone" (łącznie z sałatą - nawet lepsza wtedy) wypłukane,
> odsączone lub wytrząśnięte z wody i włożone do niedbale (tzn prawie wcale
> nie zamkniętej) foliowej torebki.
Też zwykle tak robię. Podobnie zresztą zwykle przechowuję zieloną
pietruszkę i koperek i dosyć długo trzymają świeżość.
Pomyślałam jednak, że pokrojony i zamrożony lub zasolony utrzyma się
jeszcze dłużej, poza tym będzie wygodniejszy w użyciu.
Ewa
|