Data: 2014-04-12 17:58:08
Temat: Re: Jak przygotowujecie karkówkę?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-04-12 17:23, Anai pisze:
>
> Marynuję na ogół dobę w przyprawach wymieszanych z olejem (różnych, w
> zależności od nastroju), czasem szpikuję czosnkiem, czasem obsmażam
> przed pieczeniem a czasem nie :)
> Czasem podlewam piwem :D
Czyli tak jak ja - wielka improwizacja. ;)
> Najczęściej piekę w rękawie, ale niezależnie od tego czy to rękaw, czy
> naczynie żaroodporne (z pokrywą) zawsze wychodzi soczysta i miękka
> (no chyba, że jakimś cudem nie dopiekę, ale wtedy jest po prostu
> twardsza i trzeba ją dłużej żuć :D)
> Sucha nie wyszła mi nigdy O_o :)
Racja. Chodziło mi o twardą i taką do żucia właśnie. Chociaż raz wyszła
mi sucha, ale to pewnie dlatego, że mięso było bardzo chude, niemalże
jak schab.
Ewa
|