Data: 2014-04-12 17:23:07
Temat: Re: Jak przygotowujecie karkówkę?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 12.04.2014 11:23, FEniks pisze:
> Żeby była miękka, soczysta, możliwa do spożycia na ciepło i na zimno?
> Czy długo marynujecie i w czym?
>
> U mnie to chyba zależy od przypadku albo od mięsa - raz wyjdzie dobra,
> raz zbyt sucha. A w sumie zwykle robię podobnie (przyznam że zwykle na
> oko ;) ). Chyba pieczona w rękawie wychodzi lepiej niż w naczyniu
> żaroodpornym lub w brytfannie.
>
> Ewa
Marynuję na ogół dobę w przyprawach wymieszanych z olejem (różnych, w
zależności od nastroju), czasem szpikuję czosnkiem, czasem obsmażam
przed pieczeniem a czasem nie :)
Czasem podlewam piwem :D
Najczęściej piekę w rękawie, ale niezależnie od tego czy to rękaw, czy
naczynie żaroodporne (z pokrywą) zawsze wychodzi soczysta i miękka
(no chyba, że jakimś cudem nie dopiekę, ale wtedy jest po prostu
twardsza i trzeba ją dłużej żuć :D)
Sucha nie wyszła mi nigdy O_o :)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|