Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak przygotowujecie karkówkę? Re: Jak przygotowujecie karkówkę?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak przygotowujecie karkówkę?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl
!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.ne
ostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: Anai <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak przygotowujecie karkówkę?
Date: Sat, 12 Apr 2014 17:23:07 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 31
Message-ID: <libloo$4t2$1@news.dialog.net.pl>
References: <53490606$0$2367$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: dynamic-78-8-73-180.ssp.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1397316184 5026 78.8.73.180 (12 Apr 2014 15:23:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 12 Apr 2014 15:23:04 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:24.0) Gecko/20100101
Thunderbird/24.4.0
In-Reply-To: <53490606$0$2367$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355465
Ukryj nagłówki

W dniu 12.04.2014 11:23, FEniks pisze:
> Żeby była miękka, soczysta, możliwa do spożycia na ciepło i na zimno?
> Czy długo marynujecie i w czym?
>
> U mnie to chyba zależy od przypadku albo od mięsa - raz wyjdzie dobra,
> raz zbyt sucha. A w sumie zwykle robię podobnie (przyznam że zwykle na
> oko ;) ). Chyba pieczona w rękawie wychodzi lepiej niż w naczyniu
> żaroodpornym lub w brytfannie.
>
> Ewa

Marynuję na ogół dobę w przyprawach wymieszanych z olejem (różnych, w
zależności od nastroju), czasem szpikuję czosnkiem, czasem obsmażam
przed pieczeniem a czasem nie :)
Czasem podlewam piwem :D
Najczęściej piekę w rękawie, ale niezależnie od tego czy to rękaw, czy
naczynie żaroodporne (z pokrywą) zawsze wychodzi soczysta i miękka
(no chyba, że jakimś cudem nie dopiekę, ale wtedy jest po prostu
twardsza i trzeba ją dłużej żuć :D)
Sucha nie wyszła mi nigdy O_o :)

--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.04 FEniks
13.04 czeremcha
13.04 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?