Data: 2014-04-12 15:32:23
Temat: Re: Jak przygotowujecie karkówkę?
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Żeby była miękka, soczysta, możliwa do spożycia na ciepło i na zimno?
> Czy długo marynujecie i w czym?
>
> U mnie to chyba zależy od przypadku albo od mięsa - raz wyjdzie dobra, raz
> zbyt sucha. A w sumie zwykle robię podobnie (przyznam że zwykle na oko
> ;) ). Chyba pieczona w rękawie wychodzi lepiej niż w naczyniu żaroodpornym
> lub w brytfannie.
Musi być szczelnie zamknięta , czyli albo rękaw itp, albo naczynie (lub
garnek) uszczelnione ciastem: 3 łyżki mąki, plasterek smalcu i około 1 łyżki
wody, wyrabiasz, robisz wałeczek , i tym pszyklejasz pokrywkę. Po upieczeniu
ciasto możesz dać ptakom na pożarcie.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' syntezator mowy czytający
cyrylicę GdakMini2_01 i program dietetyczny Ananas1_3d
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|