Data: 2008-12-03 10:02:23
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "kicha" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:gh5ed1$ese$1@mx1.internetia.pl...
>
> Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
>> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
>> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
> gotowanie
>> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
>> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
>> jakies pomysły?
>>
>
> Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
> to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
> i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
> Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
> pieprzem.
> Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
> (a jak nabierzesz smaku to i więcej).
>
> M
>
Dzieki za porade michalek
|