From: ":::wojmat:::" <w...@g...NOSPAM.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <cTBq5.2735$IK4.70152@news.tpnet.pl>
Subject: Re: Jak się robi racuchy?
Date: Tue, 29 Aug 2000 09:57:56 +0200
Lines: 28
Organization: klub anonimowych pracoholików
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
NNTP-Posting-Host: do-tpnetu-pilicka.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: do-tpnetu-pilicka.com.pl
Message-ID: <39ab6c73$2@news.vogel.pl>
X-Trace: 29 Aug 2000 09:55:31 +0200, do-tpnetu-pilicka.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.vogel.pl!do-tpnetu-pilicka.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33034
Ukryj nagłówki
Anna Krawczyk <A...@p...com> w wiadomości
news:cTBq5.2735$IK4.70152@news.tpnet.pl napisał(a):
> Jak się robi ciasto na pyszne racuchy i z czym najlepiej smakują?
dam nie swój przepis ale myślę, że Ki mnie nie udusi
mąki razowej pszennej samej albo z kukurydzianą pomieszanej ze dwie
szklanki, szczyptę soli zmiksować z wodą aby ciasto wolno z łyżki spływało.
można dodać cynamonu czy mielonych goździków i ze 2-3 słodkie jabłka
pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce o grubych oczkach. pomieszać. na
rozgrzany tłuszcz (niewiele) kłaść kółka cista i smażyć na brązowo z obu
stron dociskając lekko. jeść same albo polane słodem (syropem z daktyli)
jeśli ktoś lubi słodsze.
smacznego
wojmat
--
--------------------------------------------------
- Musimy z sobą zabrać Prowianty.
- Co zabrać?
- Rozmaite rzeczy do jedzenia.
- Ach! - zawołał Puchatek uszczęśliwiony -
- Myślałem, że powiedziałeś Prowianty.
--------------------------------------------------
http://puszKKKa.spinacz.pl - baza wege przepisów
|