Data: 2000-08-29 09:43:01
Temat: Re: Jak się robi racuchy?
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
:::wojmat::: napisał(a) w wiadomości: <39ab6c73$2@news.vogel.pl>...
>
>Anna Krawczyk <A...@p...com> w wiadomości
>news:cTBq5.2735$IK4.70152@news.tpnet.pl napisał(a):
>> Jak się robi ciasto na pyszne racuchy i z czym najlepiej smakują?
>
>dam nie swój przepis ale myślę, że Ki mnie nie udusi
>
>mąki razowej pszennej samej albo z kukurydzianą pomieszanej ze dwie
>szklanki, szczyptę soli zmiksować z wodą aby ciasto wolno z łyżki spływało.
>można dodać cynamonu czy mielonych goździków i ze 2-3 słodkie jabłka
>pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce o grubych oczkach. pomieszać. na
>rozgrzany tłuszcz (niewiele) kłaść kółka cista i smażyć na brązowo z obu
>stron dociskając lekko. jeść same albo polane słodem (syropem z daktyli)
>jeśli ktoś lubi słodsze.
>
Fajnie jest dodac jakies spulchniacze np proczek do pieczenia...
Bo mozna tez zrobic takie ciasto tyle ze ciut gesciejsze i na drozdzach
potem jak podrosnie to sie smazy - wtedy racuchy sa pulchniejsze
A podawac to najlepiej posypane cukrem pudrem :-P"""""""""
Marek
|