Data: 2008-03-06 14:47:07
Temat: Re: Jak smażyć aby nie spalić.....?.
Od: "Justyna" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> P.S. Nadmieniam iż moja siora (jak większość kucharzy) ustawia tą temp na
> słuch (odpowiednie syczenie oleju), ale mnie się to kompletnie nie udaje
Jak smażę naleśniki, to nagrzewam patelnię, aż zacznie się unosic lekki dymek
(ciasto szybko się smaży i nie przywiera), a przy pozostałych potrawach, to
jest taki moment, kiedy olej zaczyna się "ruszac" na patelni ( można to
zauważyc), wtedy wykładam kotlety, ryby czy co tam mam, chwilę obsmażam na
takiej gorącej z obu stron, potem mocno przykręcam gaz i dosmażam na małym
ogniu.
Jeśli chodzi o spadanie panierki z ryb, to koniecznie muszą byc one rozmrożone
i przed opanierowaniem dokładnie wytarte do sucha.
Justyna
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|