Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak to jest z cukrem żelującym Re: Jak to jest z cukrem żelującym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak to jest z cukrem żelującym

« poprzedni post następny post »
Data: 2009-08-14 10:34:02
Temat: Re: Jak to jest z cukrem żelującym
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


Użytkownik "Yarael Poof" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:h63d27$2ksh$1@opal.icpnet.pl...
> Władysław Łoś pisze:
>
> > Nie skończyłeś szkoły średniej?
> >
> > Co innego to co zapewnia w sprawie jakości produktu, a co innego to co
> > podaje w opisie składu. Tu jest zobowiązany podać informacje zgodnie ze
> > stanem faktycznym.
>
> Zapytam - czy skończyłeś szkołę podstawową i zaliczyłeś "czytanie ze
> zrozumieniem"? Pytałem o niuanse związane z cukrem żelującym, opinie
> wyrażane na stronach są różne. Pektyna - ok, naturalna i można jeść, z
> drugiej strony kwas sorbowy - jedni piszą, że dopuszczony ,inni, żeby
> unikać produktów z tym dodatkiem itd. Tutaj piszą osoby robiące od lat
> przetwory i często zajmujące się problem żywienia.
> Podobnie - czy taki dżem na żelującym ma takie sam właściwości jak dżem
> "normalny" - jedni piszą, że spoko, inni, że "słyszeli", że nie nadaje
> np. do ciast.

Nie nadaje się - żel przybiera postać płynną i okazuje się, że pozostały
niewielkie kawałki owoców
Ale do tego mogłes dojść bez pytania się o tak trywialne wiadomości.

Na opakowaniu piszą, że można taki drzem długo
> przechowywać, gdzie indziej, że jak otworzysz taki słoik to już w
> porywach tydzień.

Prawie każdy wyrób po otwarciu słoika nie postoi długo - zachodzą
niekorzystne reakcje chemiczne. A żele sa bardzo podatną pozywką dla
bakterii czy grzybów.

> Ta grupa już na prawdę zeszła na psy i nie mam tu bynajmniej na myśli
> kuchni koreańskiej.
> Skoro nie masz nic do powiedzenia na ten temat, poco odpisujesz?
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.08 lemonka
14.08 Yarael Poof
14.08 Yarael Poof
14.08 lemonka
14.08 iwanos
14.08 iwanos
15.08 wolim
16.08 lemonka
16.08 bartus
17.08 XL
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem