Data: 2005-11-27 23:40:08
Temat: Re: Jak to jest z miodem?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 27 Nov 2005 13:01:27 +0100, medea <e...@p...fm> wrote:
>ewa napisał(a):
>
>> W Kamiannej, stolicy polskiego miodu, mówiono nam, ze tylko miód z
>> akacji nie ulega krystalizacji, a także miód sfałszowany też sie nie
>> krystalizuje.
>
>No właśnie! Półtora roku temu kupiłam mały słoiczek miodu akacjowego,
>którego resztki jeszcze dwa dni temu były płynne. Tylko taki miód
>smakuje mojej córce, więc postanowiłam kupić jeszcze raz taki płynny, a
>tu facet mi mówi, że ten jest bezwartościwy. Akacjowego akurat nie miał.
>Prawdą jest, że gryczanego albo spadziowego nigdy nie widziałam
>płynnego, zawsze są takie jakby już scukrzone.
Znaczy zawsze ubiegloroczne kupujesz? Swiezy miod pod koniec lata po
prostu ma obowiazek byc plynny - scukrzy sie dopiero za pare miesiecy.
--
Darek
|