Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.provider.pl!not-for-mail
From: "Medea" <e...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak to niegdyś gotowano
Date: Wed, 4 Aug 2004 14:17:21 +0200
Organization: Provider
Lines: 24
Message-ID: <ceqk4d$qm$1@phone.provider.pl>
References: <ceni49$ktl$1@atlantis.news.tpi.pl> <ceo18n$t4o$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...onet.pl>
<ceo3gh$9ek$1@inews.gazeta.pl> <4...@o...com>
NNTP-Posting-Host: 212.127.77.250
X-Trace: phone.provider.pl 1091621837 854 212.127.77.250 (4 Aug 2004 12:17:17 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...provider.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Aug 2004 12:17:17 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:210143
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:410FB9A0.D1BBFBAB@olypen.com...
> Ja robie taki bulion z kury. W najwiekszym garze jaki mam gotuje wywar z
miesa
> kurzego i warzyw przez caly dzien, potem przelewam przez sito, i powstaly
plyn
> odparowuje. Ten koncentrat rozlewam do naczyn na kostki lodu lub malych
> pojemnikow plastikowych i zamrazam. 1 kostka takiego bulionu rowna sie 2
> szklankom rosolu.
Ja też jestem pod wrażeniem!
Marzę o tym, żeby żywić się tylko potrawami przygotowanymi domowym sposobem,
ale wydaje mi się to niemożliwe do osiągnięcia tym bardziej, że jestem
jedyną gotującą osobą w domu i po prostu nie starczyłoby mi czasu na
wszystko (i tak dumna jestem, że zaczęłam wypiekać ciasta i robić
konfitury). Czy jest to kwestia doskonałej organizacji, czy też trzeba
poświęcić się tylko kuchni i na niej skoncentrować całe swoje życie? A może
trzeba mieć sztab pomocników?
Pytam serio, zaintrygowana.
Z pozdrowieniami
Ewa
|