Data: 2004-08-04 12:17:21
Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano
Od: "Medea" <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:410FB9A0.D1BBFBAB@olypen.com...
> Ja robie taki bulion z kury. W najwiekszym garze jaki mam gotuje wywar z
miesa
> kurzego i warzyw przez caly dzien, potem przelewam przez sito, i powstaly
plyn
> odparowuje. Ten koncentrat rozlewam do naczyn na kostki lodu lub malych
> pojemnikow plastikowych i zamrazam. 1 kostka takiego bulionu rowna sie 2
> szklankom rosolu.
Ja też jestem pod wrażeniem!
Marzę o tym, żeby żywić się tylko potrawami przygotowanymi domowym sposobem,
ale wydaje mi się to niemożliwe do osiągnięcia tym bardziej, że jestem
jedyną gotującą osobą w domu i po prostu nie starczyłoby mi czasu na
wszystko (i tak dumna jestem, że zaczęłam wypiekać ciasta i robić
konfitury). Czy jest to kwestia doskonałej organizacji, czy też trzeba
poświęcić się tylko kuchni i na niej skoncentrować całe swoje życie? A może
trzeba mieć sztab pomocników?
Pytam serio, zaintrygowana.
Z pozdrowieniami
Ewa
|