Data: 2007-12-03 11:21:35
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Grzegorz Janoszka" <G...@S...Janoszka.pl> wrote in message
news:slrnfl7pfi.m2d.Grzegorz@galaxy.agh.edu.pl...
> On Sun, 2 Dec 2007 23:28:04 +0100 I had a dream that lemonka <...@a...com>
> wrote:
>>(prawie) obowiązkowe. Używanie soli "dietetycznej" jest bezpieczne i
>>nawet zalecane, właśnie z uwagi na profilaktykę nadciśnienia
>>tętniczego.
>
> Może inaczej - nie sądzę, żeby ktoś zalecał jedzenie soli, nawet takiej :)
> Jeśli już ktoś musi, to niech zastąpi część chlorku sodu chlorkiem potasu,
> tylko że taka sól ma bardziej gorzki i troszkę metaliczny posmak.
Dlatego lepiej ograniczyć, a do solenia uzywać soli kamiennej - takiej do
kiszenia kapusty. I to nieprawda, ze niesolone jest niesmaczne.
|