Data: 2001-11-05 14:57:04
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krystyna Chiger <k...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@p...pl...
> Wkn napisal:
>
> > (..)
> > zupy można zagęszczać:
> > (...))
> > serkiem topionym
>
> Napisz coś więcej - do jakich zup pasuje i jak to robisz? Tak zwyczajnie
> wrzucić serek do gara?
>
tak, ten serek stosuje często moja teściowa, wciepuje taki trójkącik do gara
z zupką warzywną na kostce wołowej (wiesz, marchewka, ziemniaki, brokuły,
fasolka, kalarepka itp). Ilośc serków zależy od gustu, wkładasz, smakujesz,
ewentualnie dokładasz. Serki różnych firm mają rózny posmak, niektóre są
lekko kwaskowate, zupki z tym cudem wychodzą bardzo fajne.
Wkn
|