Data: 2016-03-09 03:02:07
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>
> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
|