Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <nbhcra$d4i$1@dont-email.me> <56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbidb1$fjo$1@dont-email.me> <10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net>
<nbieu7$kd0$1@dont-email.me>
<s9y9ked83dm7$.19g1fyuuhe4x4$.dlg@40tude.net>
<nbkhro$ffa$1@dont-email.me> <56dddac7$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbl4ab$6n1$1@dont-email.me> <56de79e9$0$697$65785112@news.neostrada.pl>
<56de8552$0$701$65785112@news.neostrada.pl>
<56de87f4$0$659$65785112@news.neostrada.pl>
<nbm2c7$upr$1@node2.news.atman.pl>
<56df3b29$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
<nboad5$u82$2@node1.news.atman.pl>
<56dfd796$0$22822$65785112@news.neostrada.pl>
<17rniyogbab0o$.1p142kfqrmidq.dlg@40tude.net>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Wed, 9 Mar 2016 21:13:25 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101
Thunderbird/38.6.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <17rniyogbab0o$.1p142kfqrmidq.dlg@40tude.net>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 66
Message-ID: <56e083df$0$22839$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.22.232.1
X-Trace: 1457554399 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22839 83.22.232.1:50724
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370395
Ukryj nagłówki
W dniu 09.03.2016 o 17:14, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 9 Mar 2016 08:58:21 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 09.03.2016 o 05:56, Wiesiaczek pisze:
>>> W dniu 08.03.2016 o 23:50, FEniks pisze:
>>>> W dniu 08.03.2016 o 09:26, Wiesiaczek pisze:
>>>>> W dniu 08.03.2016 o 11:06, FEniks pisze:
>>>>>> W dniu 08.03.2016 o 08:54, wolim pisze:
>>>>>>> W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_,
>>>>>>>> także
>>>>>>>> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
>>>>>>>> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
>>>>>>>> sprawiłby mi radości smakowej.
>>>>>>> A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku
>>>>>>> piekę, to
>>>>>>> na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu.
>>>>>> O ile dobrze zrozumiałam, to ten stek _najpierw_ się lekko przypala,
>>>>>> żeby zapobiec wycieknięciu soków i to ma jakikolwiek sens.
>>>>>> Przypalenie na końcu służyć może tylko i wyłącznie smakowi, jeśli ktoś
>>>>>> coś takiego faktycznie lubi. No i zapobiegnięciu sraczki. ;)
>>>>>>
>>>>>>> Oczywiście delikatnie, ale jednak takie przypalone zdecydowanie
>>>>>>> lepiej
>>>>>>> mi smakuje.
>>>>>> Kwestia gustu.
>>>>>>
>>>>>>> To samo z ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to
>>>>>>> wrzucę
>>>>>>> kilka w popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą
>>>>>>> skórką. Do tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem
>>>>>>> wiadomo... poezja :)
>>>>>>>
>>>>>> No ale te ziemniaki z tą skórką wsuwasz? Eee, nie moje klimaty.
>>>>>>
>>>>>> Ewa
>>>>>>
>>>>> Oj, nikt nie wsuwa ze skórką ale niemniej kawałki skórki jakoś się
>>>>> wplączą i dodają smaku. Też lubię lekko zwęglone, bo w przeciwnym
>>>>> razie smakują jak z parnika.
>>>>>
>>>>> Przy okazji życzę Ci i innym kobieto na tym forum wszystkiego
>>>>> najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
>>>>>
>>>>> (Walentynek ze względów ideologicznych nie świętuję)
>>>> Każda okazja jest dobra do świętowania. Dzięki. :)
>>>>
>>>>> Tu, na Białorusi jest nawet z tego powodu dzień wolny od pracy
>>>> Dla mężczyzn też? Cóż za niesprawiedliwość! ;)
>>>>
>>>> Ewa
>>>>
>>> A co to by było za świętowanie bez faceta?
>>> Sama poszłabyś po piwo? :)
>>>
>>
>> Się śmiej, a ja wczoraj słyszałam od koleżanki, że w weekend była na
>> imprezie z okazji Dnia Kobiet. 100 kobiet + wódka. Też się zdziwiłam. ;)
>>
> Wyobrażam sobie tę "kobiecość"... Wrzaski, chlanie i rzyganie.
Jeśli to prawda, to współczuję doświadczeń Wam obu - tobie i koleżance.
Ewa
|