Data: 2016-03-13 19:49:09
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 13.03.2016 o 19:08, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>>> Barszcz chociażby. No i jeszcze ostrożeń, warzywny z nazwy,
>>>> ale nie tylko z nazwy. A że sezon teraz, to o leśnych dzikich
>>>> szparagach też wspomnę.
>>> Wspomnij, bo ich chyba nie znam.
>> Leśne dzikie szparagi to te dalmackie, o których Jarek wielokrotnie
>> pisał. U nas chyba ich nie ma.
> Jestem tuż po przejrzeniu pliku zawierającego wysyłane przeze mnie
> wiadomości. Pisałem raz. A wspomniałem o sezonie również w zeszłym
> roku, gdy nadarzyła się okazja. No i teraz znowu. Ale dobrze, że
> o tym co piszę się pamięta, nawet więcej się pamięta niż piszę.
Być może było tak, jak piszesz. Najlepszy to dowód, że nie jestem
grupową kronikarką, a pamięć jest jednak zawodna. A może za dobra? Sama
już nie wiem, jak to ocenić. Mnie się wydaje, że wspominane to było
więcej niż dwa razy, ale kłócić się nie zamierzam, bo to nieistotne ile,
ważne jak!
>
>> A swoją drogą - u mnie na targowisku już pierwsze zielone szparagi
>> widziałam, ale 19zł za pęczek, więc na razie odpuściłam.
>> W ogródku mam tylko krokusiki, kwitną już od jakichś 2 tygodni.
>> Tulipany i hiacynty też już się dawno przebiły i czekają na
>> cieplejsze słoneczne dni, żeby zakwitnąć.
> O wrocławskich krokusach słyszałem w radiu. Chyba właśnie ze dwa
> tygodnie temu. Moje tulipany, te co je w zaprzeszłą Wigilię sadziłem
> do ziemi, mają jakieś osiem centymetrów. Poszedłem teraz z latarką
> i linijka by rzecz zbadać. To ich wyjście z ziemi zdaje się mieć
> charakter naciowy, pączków kwiatowych nie stwierdziłem. Trzeba
> przyjrzeć się im za dnia.
Moje tulipany też chyba pąków jeszcze nie mają. Za to hiacynty - tak,
ale tuż przy ziemi. Krokusy niebawem przekwitną.
Ewa
|