Data: 2007-01-20 12:52:55
Temat: Re: Jak w domu zrobić kostkę rosołową?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "IP" <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:eot30s$3pn$1@news01.versatel.de...
>
> "flower" <f...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:eot2qc$94e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Właśnie mam bulion na gazie, i tak myślałem że trzeba go wygotowywać, i
> > wygotowywać... Ale co potem? Myślałem że znajdę coś na google'u, ale nie
> > znalazłem (no, szukałem tylko po polsku).
> > Co mam z tym rosołem zrobić dalej?
> Zamrozic w kostkach (tak jak robisz lod do drinkow)
Tak, można, ale bodajże w "Kucharce litewskiej", czyli ksiązce sprzed stu
lat, wydaje mi się że widziałem w jakims przepisie "suchy rosół" - nie
sądzę, żeby to było mrożone. Właśnie o ten "suchy rosół" mi chodzi.
|