Data: 2016-06-20 14:13:42
Temat: Re: Jak walczyć ze strachem?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 19 Jun 2016 13:34:45 +0200, Trefniś napisał(a):
> A reakcje współpasażerów powinny być wyłącznie: "jak ładnie pachnie
> kapustą kiszoną".
> I tak właśnie pachnie domowa!
Tak jest!
>
> Ostatnio w warzywniaku (lokalny, jeden z godnych szacunku i ze stałą
> klientelą) sprzedawczyni nie udawała, że kapusta "domowa", ale lojalnie
> podała klientce do skosztowania. Klientka nie kupiła, zaś podzieliła się
> własnym doświadczeniem - zawsze kapustę płuczę dwa razy.
> :O
> Rozumiem odcisnąć (i wypić sok), zmniejszyć kwaśność dodatkami, ale płukać
> dwukrotnie wodą?
LOL
Toż to najlepsze się wypłukuje, a zostają wióry kapuściane! - tyle że w TEJ
kapuście akurat to one są chyba te najlepsze, a ów płyn wniej to sama
zgnilizna, stąd zalecane płukanie...
:-(
|