Data: 2014-11-05 19:44:28
Temat: Re: Jak wykorzystac tran w kuchni
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-05 19:37, Tomasz pisze:
> Podczas robienia porzadkow w kuchni znalazlem nienaruszona butelke tranu.
> Postanowilem go zuzyc do przyrzadzania potraw.
> Kiedys w dziecinstwie kiedy wmuszano mi tran to jadlem go polewajac nim
> surowke z kiszonej kapusty, smakowalo wysmienicie. Obecnie mysle ze
> dobrze by bylo dodac go do jakiejs surowki na ostro ( z czosnkiem i
> ostra papryka) albo do wedzonych szprotow lub sardynek. Czy macie jakies
> lepsze pomysly?
Lepszy nie, ale dla odmiany możesz dodać do pasty twarogowej z wędzoną
rybą i cebulą, do makaronu z owocami morza, generalnie do wszystkiego, w
czym są ryby. Tylko nie smaż niczego na nim.
--
B.
|