Data: 2002-10-01 13:16:54
Temat: Re: Jak zemlec orzechy wloskie?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:anc6qs$r67$1@news.onet.pl...
> Niestety, nie posiadam ani zwyklej maszynki do miesa ani tym bardziej
> elektrycznej.
> Chyba z dzisiejszego ciasta beda nici :(
To spróbuj sokowirówką, ale nie gwarantuję. Znaczy orzechy są suche, więc
żaden sok się z nich nie wyciśnie, a będą utarte. Moja sokowirówka trze
właśnie na takie wiórki - znaczy trze marchewkę, czy buraka, więc może z
orzechami się uda. Kiedyś dawno temu robiłam placki kartoflane sokowirówką,
bo mi się trzeć nie chciało - wrzucałam do sokowirówki, a potem łączyłam sok
z suchymi wiórami... Z orzechami powinno być lepiej, bo soku nie będzie.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|