Data: 2005-11-25 13:42:01
Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jot.be" <j...@N...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dm746l$4eu$1@news.onet.pl...
>
>
> > Ponieważ nigdy nie zobiłam zupki rybnej, natomisat jadłam i bardzo mi
> > smakuje
> > a nie potrafię jej zrobić.
> >
> > Z jakiej ryby?
> > Jakie warzywa?
> > Jakie przyprawy?
> >
> > Pływały też w niej klopsiki rybne, pyszne - ale jak je zrobić?
> >
> > Z góry dziękuję za rady i przepisy :
>
> zupy rybne różne są
> na sposób węgierski (halaszle), rosyjski (ucha),
francusko-śródziemnomorski
> (bouillabaisse)
> różnią się zdecydowania zarówno sposobem przyrządzania jak i rodzajem ryb
> musisz zawęzić oczekiwania...
> Pozdr
>
> PS jakaś z pulpetami jest tu
> http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3085/88/
>
Geberalnie : jak ze słodkowodnych ryb z kupa słodkiej papryki to ala
węgierska
jak z drobiazgu rybiego z zagaszonym pokanem z ogniska to ucha
a mozna poprostu bulion warzywny z paroma ziemniaczkami zabielic i na koniec
dodac
pare kostek białej morskiej ryby dorsza najlepiej..i juz..
Marek :)
|