Data: 2002-08-25 06:21:00
Temat: Re: Jak zrobic kapuste kiszona?
Od: "Michal Janik" <g...@k...chip.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Super. Wlasnie sie zastanawialem co by tu jeszcze przetworzyc...
A czy taka kapuste mozna jakos zapakowac w sloiki i przechowac do zimy, czy
raczej sie do tego nie nadaje?
Michal
Użytkownik "Adiola" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ak85a2$ggm$1@pingwin.acn.pl...
>
> Użytkownik "::: Solana :::" <s...@h...com> napisał w wiadomości
> news:ak7v6r$t83$1@news.onet.pl...
> > Z opowiadan mojej Mamy wynika, ze wymaga to wielu skomplikowanych
> zabiegow. Sama
> > nigdy nie kisilam kapusty, moze macie jakies sprawdzone przepisy?
> >
>
> Usunac z kapusty zwiedle liscie, kapuste umyc, poszatkowac, ugniatac w
> kamionkowym naczyniu przesypujac sola, zabezpieczyc talerzykiem,
przygniesc
> czyms ciezkim ( kamien ), odstawic w chlodne i zaciemnione miejsce na
kilka
> dni. Mozesz dodac do niej ulubine ziola, kminek, starta marchewke. Gotowe
> :-))), wiec zajadac ze smakiem. Ja czasem kisze jedna glowke, na potrzeby
> biezace :-).
>
> Pozdr.
> Adiola
>
>
|