Data: 2004-11-20 20:00:31
Temat: Re: Jak zrobić miód pitny?
Od: kulek <m...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik JerzyN napisał:
> Użytkownik "firma" <f...@w...pl>
>
>>>Napisz ile, w jakim stanie (konsystencji) i jaki masz miód to może
>
> ci
>
>>>cos dopasuję.
>>
>>Tylko na grupe poprosze a nie na priva :)
>
>
> Uprzedzam, ze to zabawa dla cierpliwych.
> Czwórniak dojrzewa - 1 rok, trójniak i dwójniak od dwóch do czterech lat
> a półtorak 5 lub nawet i 10 lat.
> --
> Pozdrawiam, Jerzy
Interesuje mnie tylko, czy mozliwe jest zobienie miodu domowym sposobem.
Oczywiscie jezeli skala trudnosci nie jest zbyt wysoka to chcialbym
sam sprobowac. Myslalem o czworniaku. Jerzy jezeli mozesz, to podaj co
jest potrzebne do zrobienia takiego miodku. Jaki miod sie nadaje,
temperatury fermentacji i lezakowania itd.
Czy trudniej zrobic wino czy miod?
Ja znalazlem na necie tylko/az takie informacje:
http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_wyrob.ph
p <-- Dosyc szczegolowe
http://www.wino.org.pl/frames/miody.html
|