Data: 2004-11-20 20:15:16
Temat: Re: Jak zrobić miód pitny?
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kulek" <m...@a...pl>
> Interesuje mnie tylko, czy mozliwe jest zobienie miodu domowym
sposobem.
Jak najbardziej mozliwe ale musisz dysponowac pomieszczeniem o stałej
temp. 10-15*C.
Podobnie jak przy winie.
> Oczywiscie jezeli skala trudnosci nie jest zbyt wysoka to chcialbym
> sam sprobowac. Myslalem o czworniaku. Jerzy jezeli mozesz, to podaj co
> jest potrzebne do zrobienia takiego miodku. Jaki miod sie nadaje,
> temperatury fermentacji i lezakowania itd.
Przeczytaj wszystko od A-Z na ww stronie
http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_wyrob.ph
p
i jak już się na coś zdecydujesz to zapytaj.
> Czy trudniej zrobic wino czy miod?
Ten sam poziom trudności dlatego najlepiej jest robić miody owocowe, np.
maliniak.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.799 / Virus Database: 543 - Release Date: 04-11-19
|