Data: 2017-06-27 11:14:50
Temat: Re: Jak zrobić perfekcyjną jajecznicę ?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .06.2017 o 21:34 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 17.06.2017 o 14:46, stefan pisze:
>>
>> Dla mnie jajecznica tuzinna na kożuszku z gotowanego prawdziwego
>> mleka...
>
> A możesz coś bliżej o tej jajecznicy? Brzmi ciekawie.
Zainteresowany również czekałem na szczegóły. Zwłaszcza, że w odróżnieniu
od większości, zawsze lubiłem kożuszek. Nawet dziecięciem będąc!
Tu ciekawe pomysły na wykorzystanie kożuchów:
https://kuchnia.wp.pl/kozuch-na-mleku-lepszy-niz-ci-
sie-wydaje-6054909386613377a
Dodam parę pomysłów na kolejne wersje jajecznicy:
* z odrobiną mleka
* z odrobiną śmietanki (słodkiej 30% lub mniej tłustej)
* ze śmietaną - najmniej smaczna wersja, kwaśna śmietana "zabiera" smak
jajecznicy
Dodatki jak do jajecznicy zwykłej.
Jeszcze tylko mała porada - znacznie łatwiej kontrolować stopień ścięcia
jajecznicy w kąpieli wodnej albo na parze, zamiast bezpośrednio na gazie.
--
Trefniś
|