Data: 2002-09-07 15:54:51
Temat: Re: Jak zrobić pulchne ciasto na pizze?
Od: Vefour <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ula Dobies wrote:
> ----- Original Message -----
> From: "Vefour" <v...@p...pl>
>
>>Wbrew powszechnemu mniemaniu i gloszonym pogladom, ze pizza to dla
>
>
>>..itd..
>>
>>7. Ilość i jakośc soli. Ja uzywam morskiej, ale to chyba nie jest
>>czynnik decydujacy.
>
>
> tak, to prawda, moja corka przywiozla mi z Wloch specjalna make "Farina TIPO
> 00"
> poza tym do pizzy dodaje olej z oliwek a nie zwykly olej.
> Teraz mam nowa kuchenke z elektrycznym piekarnikiem i piecze o niebo lepiej
> ;-) Ale i tak ciasto jest cienkie i nie pulchne.
>
> soli morskiej nie mam...
> dzieki za przepis
> Ula
>
>
>
Tipo 00 bym nie uzywal, jest za drobno zmielona ..... wole tipo 0 lub
nasza 550tke
v.
|