Data: 2005-11-25 10:19:54
Temat: Re: Jak zrobić sos, który ma być biały?
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bruno" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dm6o6n$j7q$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:dm6ntc$hv4$1@news.onet.pl...
>
> Beszamel umiem, nauczyłam się jak pracowałam w pewnej kawiarnii. :)
> Ale ten smietanowy jak dokładnie robić, żeby wyszedł dobrze?
Nie wiem, co basia miała na myśli, ale obsmażasz kawałki kurczaka dodajesz
pieczarki (pamiętaj, że bieczaki myszą być bielutkie z wierzchu, a pod
spodem różowe - jeśli pod spodem są szaro brązowe, to sos będze
nieapetycznie szary). Pieczarki zapewne złośliwie puszczą trochę wody i
wtedy zagęszczesz to śmietaną, lub smietaną z odrobiną mąki.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|