Data: 2015-02-14 19:15:22
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś wrote:
> W dniu .02.2015 o 18:44 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>
>
>> A wypchaj się.;-) Może i może, tylko po co? co jest warty kotlet bez
>> tłuszczu?
>
> Jest przepyszny - ale nie zamieniłbym go z kotletami w panierce :)
Skoro tak twierdzisz - dawaj przepis na swój specjał.
Patelnię nierdzewną mam;-)
> To jeednak dwie różne potrawy i wzajemnie się nie zastępują :)
Wierzę.
>
>>> Do tego np. kotleta schabowego (mięso bez panierki) nie trzeba wtedy w
>>> ogóle solić, ani inaczej przyprawiać? Wszystkie smaki zapewnia
>>> skarmelizowana warstewka mięsa?
>>> :)
>>> Nie mam za grosz szacunku do żadnych powłok :)
>>
>> Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.
>> Mam nierdzewną, mam aluminiową, to i tefala przygarnęłam;-).
>> A skoro mnie zaskoczył na plus, to czemu mam się zarzekać?
>
> Ależ nikt nikomu nie każe wyrzucać :)
> Doczytałem, że to nie teflon - to chyba wystarczy.
>
> Zastanawiam się krytycznie (ale i platonicznie) nad patelniami
> ceramicznymi.
> Co użytkownik, to inne opinie.
> Ale chyba jakość warstwy ceramicznej zależy mocno od producenta,
> więc pewnie trudno o jednoznaczną ocenę.
Też właśnie o tym myśle, bo zamierzam zanabyc jakiś fajny wok.
A moje doświadczenie całkiem świeże z tefalem skłoniło mnie do rozmyślań,
czy nie zagłosować na nich za pomocą portfela.
>
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|